/ Elektronická dražba / Nemovitosti / 1448-EDD/22

Spoluvlastnický podíl ve výši id. 1/2 RD Růžďka č.p. 155

Detailní popis:

Předmětem dražby je spoluvlastnický podíl ve výši id. ? k rodinnému domu č.p. 155, který je součástí pozemku parc. č. St. 97 a dále spoluvlastnický podíl ve výši id. ? k pozemkům parc. č. 790 a parc. č. 5301/17. Jedná se o samostatný objekt, který má jedno nadzemní podlaží. Dům nemá podsklepení, není zde půda a je zde vybudováno obytné podkroví. Na základě sdělení osoby přítomné během prohlídky byl objekt postaven v roce 1954. V roce 2018 byla provedena výměna oken za plastová.
Základy má kamenné, konstrukce objektu je cihlová, stropy jsou z dřevěné. Střecha je sedlová, střešní krytinu tvoří asfaltový šindel a pro konstrukci klempířských prvků byl použit plast. Vnější omítky jsou štukové a stavba není zateplena.
Dispozičně je dům řešen jako 4+1. V domě se nachází koupelna o výměře 2,52 m2, kuchyně o výměře 6,84 m2, obývací pokoj o výměře 14,00 m2, ložnice o výměře 19,20 m2, pokoj o výměře 9,60 m2, WC o výměře 1,50 m2, chodba o výměře 12,00 m2, komora o výměře 4,80 m2, kotelna o výměře 8,75 m2, pokoj o výměře 13,65 m2, předsíň o výměře 2,20 m2, chodba o výměře 3,77 m2. Podlahová plocha činí 98,83 m2.
Vnitřní omítky jsou vápenocementové. Jsou zde použita plastová okna s dvojsklem, příslušenství oken chybí. Obytné prostory mají orientaci na sever. V koupelně se nachází klasická vana a umyvadlo. Na WC je klasická toaleta. Jsou zde použity tyto dveře: dřevěné plné, dřevěné prosklené, mají ocelové zárubně a vchodové dveře jsou dřevěné. V kuchyni je instalována kuchyňská linka bez vestavěných spotřebičů. Pro osvětlení jsou použity lustry.
V obytných místnostech je položeno lino, v kuchyni je na podlaze lino, v koupelně jsou podlahy tvořeny keramickou dlažbou a v chodbě je položeno lino. Ostatní místnosti mají na podlaze koberce. Součástí vybavení domu je krb.
V domě je zavedena elektřina o napětí 230 V a je připojen k rozvodné síti elektrického proudu. Zdrojem vody je vodovod, má připojení na veřejnou kanalizaci a zemní plyn není zaveden, přípojka se nachází vedle domu. Dům má ústřední topení pomocí kotle na tuhá paliva a elektřinu a topná tělesa jsou závěsné radiátory. Ohřev vody je řešen bojlerem.
Objekt má zastaralé stěny, střecha je bez vad, okna jsou bez vad, podlahy jsou zastaralé, vybavení v domě je zastaralé a rozvody v domě jsou zastaralé. Stav rodinného domu je dobrý.
Na pozemku, který náleží k objektu, jsou okrasné dřeviny, pozemek je oplocen dřevěným plotem. Samotný pozemek je rovinatý. Přístup k objektu je bezproblémový po zpevněné obecní cestě. Parkovací možnosti jsou na vlastním pozemku. Součástí jsou tyto venkovní stavby: vedlejší dřevěná garáž a dřevěná vedlejší stavba, která je stavebně propojená s rodinným domem.
Součástí dražby je také spoluvlastnický podíl ve výši id. ? k pozemku parc. č. 790, který netvoří s pozemky a stavbou funkční celek. V katastru nemovitostí je pozemek veden jako ostatní plocha, neplodná půda, v územním plánu je veden jako plocha sídelní zeleně o velikosti 102 m2. Na pozemku se nenachází trvalé porosty, pouze náletové dřeviny. Pozemek je umístěn přes cestu naproti rodinnému domu.
Dům je postaven ve střední části obce a charakter okolí odpovídá zástavbě rodinnými domy se zahradami. Dostupnost obchodů je malá – vybavenost menšími obchody s omezenou otevírací dobou. V obci je dostupná základní škola, pro vyšší vzdělání a specializované služby je nutné dojíždět a je zde pouze částečná vybavenost z hlediska kulturních zařízení. V obci se nenachází žádná vybavenost z hlediska sportovního vyžití – nutnost dojíždět, v obci je pobočka České pošty.
Dům je postaven v klidné lokalitě bez zdraví ohrožujících vlivů a v docházkové vzdálenosti od objektu je zeleň v podobě lesů a luk. Je zde zanedbatelné nebezpečí výskytu záplav.
V místě je pouze zastávka autobusových spojů.
Předmět dražby není zatížen věcnými břemeny.
Druhá id. ? k nemovitostem je zapsaná v majetkové podstatě dlužníků jako chráněné obydlí.


Nejnižší podání: 500.000,- Kč

Cena dosažená vydražením: 590.000,- Kč

© 2021 Copyright všechna práva vyhrazena Dražební společnost MORAVA s.r.o. Zásady používání webových stránek a zpracování osobních údajů.