/ Elektronická dražba / Nemovitosti / 1381-EDD/22

Hájenka Řásná a Malý Pařezitý rybník

Detailní popis:

Jedná se o vodní plochu, cca 8 km od Telče směrem na Pelhřimov, ležící v lesním komplexu na Českomoravské vrchovině pod Javořicí, která je nejvyšším vrcholem Vysočiny. Rybník se nachází asi 1 km severně od Řídelova.

Malý Pařezitý rybník v k.ú. Řásná je druhým z dvojice rybníků Pařezáků, které stavěl Jakub Krčín. Rybník svému jménu vděčí za to, že byl postaven v lesích. Na jeho dně se dodnes nacházejí téměř zkamenělé pařezy kdysi vykácených mohutných smrků a dubů. Tyto pařezy je možné spatřit jen při podzimních výlovech ryb, kdy se rybníky vypouštějí. U Malého Pařezáku, kouzelného lesního rybníka s neméně průzračnou vodou, najdete malé po okraji roztroušené lesní travnato-písčité pláže a velkou louku na slunění s malým stanovým tábořištěm. Od Malého Pařezáku je krásný pěší, nebo cyklistický výlet na blízký hrad Roštejn.
Nadmořská výška: 616 m n. m.
Plocha nádrže: 4,2 ha

Z Telče se k rybníku dostanete podobnou cestou jako k Velkému Pařezáku. V Řásné odbočíte vpravo, směrem na Doupě a hrad Roštejn. Na dalším rozcestí odbočíte vlevo do Řídelova, projedete obcí a po cca 500m na vás po levé ruce v lese vykoukne Malý Pařezák s loukou.

Celková výměra pozemků včetně vodní plochy činí 54.828 m2.
Zastavitelná plocha o výměře 2.020 m2, dle územního plánu se jedná o plochu smíšenou obytnou – venkovskou.


Nejnižší podání: 19.500.000,- Kč

Cena dosažená vydražením: 19.500.000,- Kč

© 2021 Copyright všechna práva vyhrazena Dražební společnost MORAVA s.r.o. Zásady používání webových stránek a zpracování osobních údajů.