PŘIPRAVOVANÁ POLOŽKA / Nemovitosti / 1467-ODD/23

CHATA MLÁDÍ

Detailní popis:

Objekt se nachází asi 37 km západně od Prachatic, 14 km západně od Vimperka a 17 km jihovýchodně od Kašperských Hor, v místní části Stach zvané Zadov, vzdálené asi 6,8 km jihozápadně od Stach a 6,5 km západně od Zdíkova. Místní část Zadov je umístěná ve východním svahu Churáňovského vrchu v lokalitě, kde se nachází lanová dráha Churáňov a Kobyla a několik menších vleků pro zimní lyžování.

Jedná se o areál sestávající ze dvou budov, studny, a oploceného hřiště. Budovy jsou v současné době nevyužívané, původně sloužily jako ubytovací zařízení převážně pro školy.

Budova A (západní stavba na pozemcích parc. č. st. 175/1 a parc. č. st. 175/5) je původní stavba asi z r. 1930, která byla v r. 1976 rozšířena do současné podoby. Stavba je částečně podsklepená a má jedno nadzemní podlaží a provedenou vestavbu podkroví. V přízemí je v severní části přístavby z r. 1976 vybudovaný hlavní vstup, ze kterého je pak přístup do jídelny, na sociální zařízení a schodiště do sklepa a podkroví. Na jídelnu navazuje kuchyně a zázemí kuchyně s kanceláří, které je přístupné též z vedlejšího vchodu přes terasu. V podkroví je pak středem stavby chodba, ze které je přístup do všech pokojů (celkem 18 pokojů), sociální zařízení se sprchami je v severní části stavby, toalety jsou pak ještě v jižní části stavby. Na patře je ještě sklad prádla, který má samostatně dřevěné schodiště s přístupem z vedlejšího vchodu. Ve sklepích jsou sklady a lyžárny. K jihozápadní části stavby je pak přistavěná kolna, kde jsou umístěné plynové kotle na vytápění.

Základy jsou kamenné a betonové, obvodové konstrukce jsou zděné různých šířek zdiva, sklepy v původní části jsou s klenbami, ostatní stropy jsou železobetonové. Střecha sedlová s plechovou krytinou, schodiště je betonové, vedlejší schodiště dřevěné, okna plastová s izolačním dvojsklem z r. 1999, obvodové konstrukce jsou se zateplením z téhož roku, podkroví je pak s dřevěným venkovním obkladem. V r. 1999 byly osazené v přístavbě 2 plynové kotle a přiveden plyn (PB) z nově osazených plynových nádrží (plynové nádrže jsou ve vlastnictví dodavatele propan-butanu a nejsou předmětem dražby), podlahové krytiny v obytných pokojích s koberci, společné prostory jsou s keramickou dlažbou.

Budova B na pozemku parc. č. st. 175/2 je ve tvaru „T” a z větší části podsklepená se dvěma nadzemními podlažími a sedlovou střechou bez možnosti provedení vestavby podkroví. V přízemí se nachází 4 apartmány s vlastním sociálním zařízením a dvě garáže, v patře je společenská místnost, sociální zařízení a též 4 apartmány s vlastním sociálním zařízením. V podzemním podlaží jsou sklady a prostor s nádržemi, kde se centrálně ohřívá TUV. Budova byla postavena v r. 1976 a rekonstruovaná do současného stavu asi v r. 2007. Základy jsou betonové, částečně s kamennou přizdívkou, obvodové zdivo cihlové, stropy betonové, střecha sedlová s plechovou krytinou, okna plastová, schodiště betonové, vytápění napojené na zdroj umístěný v budově A, podlahové krytiny s PVC a koberci, společné prostory jsou s keramickou dlažbou.

Propagační video na odkazu níže: Online video

Cena dosažená vydražením: 30.300.000,- Kč

© 2021 Copyright všechna práva vyhrazena Dražební společnost MORAVA s.r.o. Zásady používání webových stránek a zpracování osobních údajů.