PŘIPRAVOVANÁ POLOŽKA / Nemovitosti / 1455-DD/23

Bytová jednotka č. 258/2, dispozice 2+1, ul. Masarykova č.p. 258, Koryčany

Detailní popis:

Místopis
Koryčany jsou městem v podhůří pohoří Chřiby s blízkou zříceninou hradu Cimburk. Krajina kolem Koryčan patřila pod arcijáhenství břeclavské. Začátkem 18. století byl vystavěný zámek s hospodářskými budovami. V místě se usadili bratři Thonetové a postavili továrnu na ohýbaný nábytek, pozdější Koryna. Na náměstí farní kostel, hřbitov, židovský hřbitov, Koryčanská přehrada, skalní útvary Kazatelna, Kozel, Hradisko sv. Klimenta. V místě je základní vybavenost, spádovost tradičně spíše ke slováckému Kyjovu než k hanácké Kroměříži.

Celkový popis nemovité věci
Atypický zděný bytový dům u hlavní průjezdné komunikace obcí, naproti bývalému areálu továrny Koryna. Jedná se o střední část, dva vchody v komplexu bytových domů. V budově ve vchodě č.p. 258 šest bytů a dva nebytové prostory, ve vchodě č.p. 262 osm bytů a dva nebytové prostory. Dům osazený v mírném svahu, podsklepený, v podzemním podlaží jsou společné prostory a sklepní kóje k bytům. V 1.NP nebytové jednotky, v dalších patrech byty. Tři nadzemní podlaží, poslední patro řešené jako podkroví. Členitá střecha s vikýři i střešními okny, s bonským šindelem. Budova zděná, nezateplená, plastové výplně původní s dvojskly. Budova bez výtahu, schodiště betonové s dlažbou, společné chodby v patrech s dlažbou, sklepy s betonem, stropy betonové monolytické. V podzemním podlaží vyčleněné sklepní kóje ke všem bytům, dřevěné laťkové příčky a dveře. Byt č.258/2 je užívaný, ocenění je provedeno ke stavu základního vybavení, dle požadavku současného majitele. Dovybavení si provedli nájemci na vlastní náklady. Základní vybavení bytu – kompletní sociální zařízení se zařizovacími předměty, s dlažbou, obkladem. Kuchyně bez linky, vnitřní dveře s kovovými zárubněmi, betonové podlahy, plastové výplně s dvojskly, plynový kombinovaný kotel, balkon. K bytu patří podíl na společných částech budovy a podíl na zastavěném pozemku ve výši dle velikosti bytu. Sklepní kóje je součástí jednotky.

Byt. č. 258/2
Byt 2+1 v 1.NP budovy vchod č.p. 258. Vstup ze společné chodby do chodby bytu, koupelna, samostatné WC, kuchyně, dva pokoje a balkon, vlastní kotel. Mimo byt v podzemním podlaží je sklepní kóje.

Užitná plocha
Kuchyň – 9,18 m2, pokoj – 23,20 m2, pokoj – 18,87 m2, předsíň – 12,24 m2, koupelna – 7,25 m2, WC – 0,96 m2, sklepní kóje – 1,50 m2, balkon – 1,86 m2
Užitná plocha celkem: 75,06 m2
V současné době je byt obýván nájemníkem, v den konání dražby by měla být jednotka prázdná.
Fotky jsou ilustrační.

Cena dosažená vydražením: 1.640.000,- Kč

© 2021 Copyright všechna práva vyhrazena Dražební společnost MORAVA s.r.o. Zásady používání webových stránek a zpracování osobních údajů.